Υλικά
1 κουπα λαδι ελαφρυ
1 κουπα πορτοκαλι φυσικο στημενο
1 κουπα ζαχαρη
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
1 μπεικιν
Αλευρι περιπου 800 γρ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω.
Ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρω μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθω τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψηνουμε για 20 λεπτα περιπου στις αντιστασεις αναλογα το φουρνο ( εγω εψησα στους 200) αφου αλοιψουμε πρωτα με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο
Η Συνταγή είναι της κας Margarita Sofronidou Tsokos