Η Κουρκουτόπιτα με Σπανάκι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως γεύμα, ορεκτικό ή ακόμα και για σνακ. Η απαλή γεύση της φέτας, το δροσερό σπανάκι και το αφράτο μείγμα της πίτας το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο. Εγώ τη σερβίρω ζεστή, κατευθείαν από τον φούρνο, και όλοι στο σπίτι την λατρεύουν.

Υλικά:

200 γρ. σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κσ Αλέυρι
1 baking powder
5 κσ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό

Εκτέλεση:

Πασπαλίστε το σπανάκι με λίγο αλάτι και στύψτε το καλά με το χέρι για να φύγουν τα υγρά.
Μέσα στο σπανάκι ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό στο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε το αλεύρι, το baking powder και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώστε ένα ταψί νούμερο 28-30 και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κουρκουτόπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Σπανάκι: Είναι πολύ σημαντικό να στύψετε καλά το σπανάκι για να φύγουν τα υγρά, αλλιώς η πίτα σας θα βγει νερουλή.
  • Αλεύρι: Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα αφού προσθέσετε το αλεύρι. Απλώς ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Υλικά: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια ή τυρί cottage, για διαφορετική γεύση.
  • Γεύση: Η κουρκουτόπιτα είναι νόστιμη και ζεστή αλλά και κρύα. Μπορείτε να την πάρετε και μαζί σας στο ταπερ.

H Συνταγή/φωτό είναι της κας  Ευγενια Ζακκα’s post in ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!