Κέικ Βανίλιας
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι πιο ωραίο σε κέικ δοκιμαστε αυτο το Κέικ Βανίλιας και δεν θα φτιάξετε άλλο κέικ
Συστατικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ζάχαρη βανίλιας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμα βανίλιας ανθος αραβοσίτου
1 Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα = 200 ML
Παρασκευή
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι. Ανακατέυω.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, προσθέτουμε τη σκόνη πουτίγκας βανίλιας.
Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια. Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει το ψημένο κείκ και μετά το βάζετε σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι από το coolinarikaby Podravka
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ελαφρύ και αφράτο Κέικ…
Έχω δοκιμάσει πολλά κέικ, αλλά αυτό είναι το αγαπημένο μου. Γίνεται ελαφρύ και αφράτο.
Υλικά:
6 αυγά,
1 κουπα ζάχαρη,
1 κουπα αλεύρι,
6 κουταλιές λάδι,
βανίλια και
προαιρετικά κακάο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κτυπημένους κρόκους αυγού, το αλεύρι,
το λάδι και τη βανίλια. Το προκύπτον μείγμα χύνεται σε μια κατσαρόλα ή κασσίτερο (όποιος έχει, αλλά το ταψί πρέπει να είναι λιπαρό. Ενώ στο ταψί με το δαχτυλίδι βάζω χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και είναι πολύ πιο εύκολο για μένα μετά από αυτό). Ψήστε 5 λεπτά στους 200 ° C και στη συνέχεια 18 λεπτά στους 160 ° C ή έως ότου είναι έτοιμο. Δοκιμάζω αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Γεμίζω το κύπελλο με αλεύρι πάνω από το μισό, κάνω το ίδιο με τη ζάχαρη, προσπαθώ να το κρατήσω άδειο 1/3. Εάν θέλετε πασπαλίστε και με άχνη ζάχαρη
Καλή Επιτυχία