Υλικά:
Για τη ζύμη κουρού:
200 γρ γιαούρτι
200 γρ σπορέλαιο
1 αυγό
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
Τυρί
γιαούρτι
Δυόσμος
Εναλλακτικά: Λουκάνικα και λίγη γκούντα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αυγό.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Βγαίνουν 3 μπαστούνια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες (εσείς αν θέλετε κάντε διπλή δόση)
Επίσης σας δείχνω πώς γεμίζω, κλείνω τα μπαστούνια και τα κόβω σε τριγωνακια!
Η συγκεκριμένη είναι με τυρί γιαούρτι δυόσμο μπορείτε και με λουκάνικα και λίγο γκούντα!😋
Ψήνω στους 170 αέρα για 30 λεπτά, ίσως και περισσότερο αναλόγως τον φούρνο σας ⏰
H συνταγή είναι της κας Maria Intze