Υλικά

3 αυγά
χυμό από δύο λεμόνια
τριμμένη φλούδα(ξυσμα) από δύο λεμόνια
50 γρ βούτυρο
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ζαχαρη – έτσι λέει η συνταγή
Βάζω 4 κουτ σούπας.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την ζαχαρη.
Ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε εδώ, θα λιώσει.
Το μείγμα τοποθετείται σε μπεν μαρι και ανακατεύεται μέχρι να πήξει καλά. Κάποιοι το βάζουν κατευθείαν στο μάτι της κουζίνας και το ψήνουν σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Είναι γρήγορο. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε κάποιες συνταγές στραγγίζεται από σουρωτήρι για να γίνει το μείγμα πιο λείο, σε άλλες όχι.
Προσωπικά το στραγγισα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια αδειάστε σε ένα βάζο και μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.
Μπορεί να καταναλωθεί απευθείας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κρέμα για κέικ, επιδόρπια, για να το συνδυάσετε με άλλα υλικά.
Πήρα περίπου ενάμιση βάζο. Το βάζο είναι 212 ml.

Καλή Επιτυχία