Οι Κρέπες με μέλι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά και είναι ένα απλό, γρήγορο και νόστιμο πιάτο. Η ζύμη τους είναι ελαφριά και λεπτή, και σε συνδυασμό με το γλυκό μέλι, γίνονται απλά ακαταμάχητες. Εγώ τις λατρεύω και πάντα τις απολαμβάνω με ένα ζεστό ρόφημα.
Συστατικά…
500 ml. γάλα,
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας λάδι,
μια πρέζα αλάτι,
250 γραμμάρια αλεύρι.
Τρόπος Μαγειρέματος…
Στο γάλα, προσθέστε αλάτι, αυγό, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, λάδι – ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε τρεις δόσεις, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψήνουμε σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περιχύνουμε με φυσικό μέλι πριν το σερβίρουμε
Λοιπόν, είναι πολύ νόστιμο
Μαγειρέψτε με αγάπη, και να τα καταφέρετε
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι κρέπες σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Κοσκίνισμα: Είναι πολύ σημαντικό να κοσκινίσετε το αλεύρι για να βεβαιωθείτε ότι ο χυλός θα γίνει λείος και χωρίς σβόλους.
- Σωστό τηγάνι: Χρησιμοποιήστε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι για να μην κολλήσουν οι κρέπες. Πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό.
- Αποθήκευση: Αν σας περισσέψουν κρέπες, μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες, σκεπασμένες με διάφανη μεμβράνη.











