ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μπισκότα
500 ml (2 κουπες) αλεύρι για κεικ
15 ml (1 κσ) μπεικιν
1 ml (¼ κγ) αλάτι
190 ml (¾ κούπας) λευκή ζάχαρη
Ξύσμα 1 λεμονιού
125 γρ. (½ κούπα) βούτυρο
125 – 160 ml (½ C – ⅔ C) γάλα
1 αυγό
Γλάσσο
45 ml (3 κσ) πορτοκαλί μαρμελάδα
30 ml ζεστό νερού

ΜΕΘΟΔΟΣ
Κοσκινίστε το αλεύρι του κέικ, το μπεικιν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ανακατέψτε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μίγμα να μοιάζει σαν χοντρά τρίμματα ψωμιού.
Αναμίξτε 125 ml (½ κούπας) του γάλακτος και του αυγού μαζί και χτυπήστε με ένα πιρούνι.
Ρίξτε το γάλα πάνω από το μείγμα αλευριού και ζυμώστε με το χέρι
ή χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, προσθέτοντας το επιπλέον γάλα αν χρειαστεί.

 

Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την ομοιόμορφα σε ένα δίσκο.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κόπτη μπισκότων για να κόψετε τα μπισκότα.
Τοποθετήστε τα μισκόταα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήστε σε ένα φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 190˚C και ψήνετε για 15 λεπτά
ή μέχρι να γίνουυν χρυσοκαστανά και να στφιχτά στην αφή.
Φτιάξτε το γλάσσο με το χτύπημα της μαρμελάδας με το ζεστό νερό μαζί.
Βουρτσίστε με το λούστρο πάνω από τα ζεστά γλυκά και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ: rhodesquality.com

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή Κεμπάπ από ένα εστιατόριο της Μ.Ανατολής (Kabab koobideh)
Επόμενο άρθροΑρνί με Αγκινάρες και κουκιά αυγολέμονο