Τα πάντα γίνονται μόνο σε μια κατσαρόλα και είναι γεμάτο με γεύσεις !
Συστατικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλου , κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
¼ φλιτζάνι λιαστή ντομάτα
110 grμικρά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 1
1½ φλιτζάνι μισό και μισό * (ή βάλτε μόνο κρέμα γάλακτος)
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
220 gr linguine, σπασμένα στη μέση
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι baby
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια υψηλή θερμότητα προσθέστε το βούτυρο και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να μην ροζ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το σκόρδο, τις αποξηραμένες ντομάτες και τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν τρυφερά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε αργά το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί. Προσθέστε τα linguine και αφήστε το να σιγοβράσει. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή έως ότου το ζυμαρικό είναι τρυφερό.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί παρμεζάνα και το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να ξεκινήσει το σπανάκι να μαραινετε.
Σερβίρετε αμέσως.
μισό και μισό *
Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι γάλα και ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για να δημιουργήσετε μισό και μισό