Σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή τόσο νόστιμη που, όπως λέω και εγώ, σε ρίχνει σε λήθαργο! Ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο με χοιρινό κρέας, κριθαράκι και μελιτζάνα, φτιαγμένο με αγάπη. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
Λάδι
Ώριμη ντομάτα (ή σάλτσα)
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι νερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο δυόσμο
3 ποτήρια ζεστό νερό
Λίγο βιτάμ (ή βούτυρο)
1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
Κριθαράκι

Εκτέλεση:

Χοιρινό κρέας που το κόβω σε μικρά κομμάτια, κρεμμύδι σε ροδέλες, δύο σκελίδες σκόρδο, μια πιπεριά πράσινη, καρότο, λάδι. Τσιγαρίζω καλά, βάζω ντομάτα ώριμη σάλτσα δικη μου παπρικα γλυκιά αλάτι πιπερι και νερό. Το αφαιινω να μαλακώσει το κρέας. Κόβω φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο δυόσμο. Ρίχνω ζεστο νερο και βράζω.

Σε λίγο βιταμ και λάδι τηγανιζω μια μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια, βγάζω την μελιτζάνα και βαζω το κριθαράκι, το τηγανιζω για 5 λεπτά ανακατεύω συνέχεια. Βαζω το κρέας με το ζουμί του και στον φούρνο, στο τέλος βαζω και τα κομματάκια της μελιτζάνας.

H συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου