Ζυμαρικά με Χοιρινά κεφτεδάκια σε σάλτσα

Υλικά

Για την σάλτσα
1⁄4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 (110 gr) κουτιά πελτέ ντομάτας
2 (220 gr) κουτιά σάλτσα ντομάτας
1 (400 gr) κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
4 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

για τα Κεφτεδάκια
1/2 κιλο μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κιλό χοιρινός κιμάς
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1 κουταλάκι βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1⁄2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1⁄4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε στο ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθεί πλήρως.
Ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τις ντομάτες.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά τα 4 φλιτζάνια νερό.
Προσθέστε φύλλα δάφνης,.
ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για μία ώρα.

Για τα κεφτεδάκια σας συνδυάστε το κρέας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, τον βασιλικό, τη ρίγανη, την παρμεζάνα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους 2,5 εκ και τα βάζουμε σε ένα ταχί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Προσθέστε κεφτεδάκια στη σάλτσα μετά από 1 ώρα μαγειρέματος.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια για 1 ώρα ακόμη ή περισσότερο αν θέλετε.

Ξεσκεπάζουμε τη σάλτσα την τελευταία μισή ώρα για να πήξει η σάλτσα.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε σάλτσα και κεφτεδάκια πάνω από μακαρόνια.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυροκροκέτες γλυκές από την παιδική μου ηλικία….Πολύ νόστιμες.
Επόμενο άρθροΤυρί αμυγδάλου