Υλικά
125 γρ τριμμένες ντομάτες
80 γρ ελαιόλαδο
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
35 γρ ελιές, σε ροδέλες
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε μία λεκάνη βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ρίγανη,το πιπέρι και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
3 Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί.
4.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
5.Στο σημείο αυτό ξεκινάμε να πλάθουμε τα κριτσίνια πάνω σε μία λαδόκολλα ή σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
6.Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη βάρους 20 με 22 γραμμαρίων, για το κάθε κριτσίνι, ώστε τα κριτσίνια μας να είναι ομοιόμορφα και πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια.
7.Τοποθετούμε κάθε κριτσίνι που σχηματίζουμε στο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα βάζοντας τα ένα κοντά στο άλλο χωρίς όμως να ακουμπάνε.
8.Αφού ολοκληρώσουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη δεύτερη από πάνω θέση για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
9.Βγάζουμε από το φούρνο και απομακρύνουμε το χαρτί με τα κριτσίνια από το ταψί αφήνοντας τα να κρυώσουν σε μια κρύα επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι της κας Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου