Λαζάνια που δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα !!!

Συστατικά:

1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι μεσαίου μεγέθους
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
500 γρ. κιμάς
800 ml. σάλτσα ντομάτας
αλάτι πιπέρι
1/4 κγ βασιλικό αποξηραμένο
Κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα 700 ml.
450 γρ. λαζάνια
κίτρινο τυρί τριμμένο
250 γρ. Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα σε φέτες.
Σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις μελιτζάνες και το κολοκύθι και από τις 2 πλευρές και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κσ λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές και μετά ρίχνουμε και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπαμε με μία κουτάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και ανακατεύουμε να το αφήσουμε να βράσει σκεπασμένη για 15 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι 20χ20 με σκέπασμα στρώνουμε την βάση με κρέμα γάλακτος και στρώνουμε με την ακόλουθη σειρά

Λαζάνια και απλώνουμε σάλτσα κιμά, από πάνω μελιτζάνες – τυρί -κρεμά γάλατος –
λαζάνια – σάλτσα κιμά – κολοκυθάκια-κρέμα γάλακτος -τυρί –
λαζάνια- σάλτσα κιμά – μελιτζάνες – κρέμα γάλακτος –
λαζάνια – κιμά -κρεμά γάλακτος –
λαζάνια -κρέμα γάλακτος και τυρί
μοτσαρέλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς 50 λεπτά αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠένες στο φούρνο με μπεσαμέλ & κιμά
Επόμενο άρθροΚέικ Μπακλαβά θα το φτιάχνετε συνέχεια