Υλικά:

500 γρ λάχανο
600 γρ κιμάς (οποιουδήποτε είδους)
1 αυγό
2 μέτρια κρεμμύδια
50 γρ παρμεζάνα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι για γεύση
Αλεύρι για το πανάρισμα
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόψτε το λάχανο και τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια.
Αλέστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ψιλοκομμένο λάχανο και κρεμμύδι.
Προσθέστε τον κιμά, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αν χρησιμοποιείτε παρμεζάνα, τρίψτε την στον λεπτό τρίφτη και προσθέστε την στο μείγμα.
Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια ελαστική μάζα.

Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και σχηματίστε τους κεφτέδες στο μέγεθος που προτιμάτε.
Ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά.
Αλευρώστε τους και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να ψηθούν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.

ΠΗΓΗ: Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΜουσταλευριά με Φρέσκο Μούστο
Επόμενο άρθροΟι Μηλόπίτες της Γιαγιάς – Η πιο Νόστιμη Συνταγή