Γιουβαρλάκια Λεμονάτα

Υλικά

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλ. ρύζι γλασε
αλατι
πιπερι
Πάπρικα
ελαιόλαδο
2 – 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 – 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κύβους βοδινού
1 κ.σ. κορν φλαουρ
1 λεμόνι στυμμένο
5-6 καρότα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγαλη κατσαρόλα νερό, λίγο πάνω από τη μέση, ρίχνουμε λάδι, κουρκουμά και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει για 15 λεπτα..
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, την πάπρικα, αλατοπίπερο, το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαιντανο, 2 κ.σ. λάδι και 1 τριμμενο καροτο… Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλίτσες σαν μεγαλούτσικα κεφτεδάκια και τα βαζουμε στο ψυγειο…
Όταν περασει το τεταρτο ρίχνουμε τα “κεφτεδάκια” και σε τρία λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Κοβουμε τα υπολοιπα καροτα σε ροδέλες και τα ριχνουμε και αυτα στην κατσαρολα…. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με το ζουμάκι η σούπα.
Όταν δούμε ότι εγινε βάζουμε σε ενα ποτήρι ζουμί από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το κορν φλαουρ και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία – δυο βράσεις (για 3-4 λεπτα) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά…

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά… στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες φούρνου