Η Μαρμελάδα Λευκής Μουριάς είναι μία πραγματική απόλαυση, με το διακριτικό της άρωμα και την γλυκόξινη γεύση της. Είναι μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε, ειδικά αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκα λευκά μούρα. Εγώ τη φτιάχνω κάθε χρόνο και γεμίζω τα ντουλάπια μου με βάζα γεμάτα καλοκαίρι!

Υλικά

Λευκά μούρα – 2 κιλά
ζάχαρη – 1,5 kg
χυμό λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ρούμι – 40 ml
βανίλια – 1 τεμ.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μουρα πολύ καλά.
Βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη και το ρούμι σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα και αφήστε για μία ή δύο ώρες, και ίσως περισσότερο.
Προσθέστε λίγο νερό και τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Όταν βράσει το μείγμα, μειώστε τη φωτιά και αφήστε για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέστε τη βανίλια και στο τέλος – το χυμό λεμονιού.
Γεμίστε με την τελική μαρμελάδα μικρά βάζα, κλείστε και γυρίστε ανάποδα.
Αφήστε το μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Tips για την Τέλεια Μαρμελάδα Λευκής Μουριάς

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Μαρμελάδα Λευκής Μουριάς σας τέλεια! Επιλέξτε ώριμα αλλά όχι πολύ μαλακά μούρα, καθώς τα πολύ μαλακά μπορεί να διαλυθούν τελείως στο βράσιμο. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα ρουμιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα στο τέλος του βρασμού, αφού αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Για να καταλάβετε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, εκτός από το τεστ με το κρύο πιατάκι, μπορείτε να δείτε αν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια είναι μεγάλες και αργές. Επίσης, αν δεν σας αρέσει ο λοβός βανίλιας, χρησιμοποιήστε εκχύλισμα, προσθέτοντάς το στο τέλος.

Καλη Απόλαυση