Παραδοσιακές Κρητικές Σαρικόπιτες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη:
4 φλιτζάνια (585-600g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι νερό συν επιπλέον αν χρειαστεί
3 κουταλιές ξύδι ή χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη Γέμιση:
Ξυνομυζήθρα 450γρ ή 400 g τυρί ανθοτυρο ή 220 g τυρί φέτα, τριμμένη ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Επικάλυψη:
• Μέλι
• Αχνη ζάχαρη
• Σουσάμι
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετήστε το τυρί σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε το πάνω σε ένα μπολ. Καλύψτε με μια πετσέτα κουζίνας ή πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Εναλλακτικά, ισοπεδώστε και τυλίξτε με χαρτοπετσέτες. Αλλάξτε συχνά τις χαρτοπετσέτες και μετά από 2 ώρες το υπερβολικό υγρό θα έπρεπε να είχε φύγει.
Φτιάξτε τη ζύμη:
Συνδυάστε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε αργά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας (ή περισσότερο) νερό, εάν χρειάζεται. Καλύψτε και αφήστε το για 30 λεπτά.
Κάντε την Γέμιση:
Συνδυάστε όλα τα υλικά γεμισηςσε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί.

Συναρμολογήστε τις πίτες:
Κόψτε τη ζύμη σε 2 ίσες μερίδες. Αφήστε το ένα μέρος στην άκρη.
Πασπαλίστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας σας και ανοιξτε κάθε μερίδα της ζύμης σε ορθογώνιο 42 cm χ 25 cm.
Κόψτε κάθε ορθογώνιο σε 6 λωρίδες (7×25 εκ).
Χωρίστε την γέμιση σε 12 ίσα μέρη. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.
Απλώστε την γέμιση στο κάτω μέρος κάθε ταινίας και βουρτσίστε το πάνω μέρος και τις πλευρές των ταινιών με λίγο νερό. Τυλίξτε κάθε λωρίδα και έπειτα σε ένα σαλιγκαρι.
Αφήστε στην άκρη σε ένα ταψί που έχει στρωθεί με χαρτί ψησίματος.
Ρίξτε φυτικό λάδι (περίπου 5εκ) σε μια κατσαρόλα και θερμάνετε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 165 ° C.
Τηγανίζουμε τις πίτες σε λίγες παρτίδες περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε τις τηγανισμένες πίτες σε ένα πιάτο / τηγάνι που έχει στρωθεί με χάρτινες πετσέτες για να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού.
Σερβίρετε τα ζεστά με μέλι και πασπαλισμένα με σουσάμι. Εναλλακτικά, ρίψτε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα.

Ευχαριστούμε για την Συνταγή Dimitra’s Dishes

Προηγούμενο άρθροΜπουκιές απόλαυσης 2 υλικών: προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης.
Επόμενο άρθροΠως να φτιάξετε Τιραμισού στο σπίτι. (Συνταγή και για τα σαβαγιαρ)