Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικα
Φλούδες απο 8-9 Ακέρωτα Λεμόνια
1 Λίτρο Βότκα
Για το Σιρόπι
1 Λίτρο Νερό
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση:
Παίρνω τα λεμόνια, τα πλένω πολύ καλά και με ένα εργαλείο για ξεφλούδισμα (peeler) αφαιρώ μόνο το κίτρινο μέρος
της φλούδας. Προσέχω να μην πάρω το άσπρο το εσωτερικό, γιατί πικρίζει.
Βάζω τις φλούδες λεμονιού σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει καλά.
Ρίχνω μέσα στο βάζο τη βότκα, να σκεπάσει σχεδον καλά τις φλούδες.
Κλείνω το βάζο και το αφήνω σε ένα μέρος του σπιτιού που δεν έχει πολύ φως ή ήλιο, για 10 ημέρες.
Κάθε μέρα το κουνάω καλα.
Μετά τις 10 ημέρες, ετοιμάζω το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό και τη ζάχαρη.
Τα βάζω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να πάρει μια βράση.
Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, ανοίγω το βάζο με τη βότκα και τις φλούδες λεμονιού.
Σουρώνω το υγρό μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι ή ένα τουλπάνι, για να αφαιρέσω τις φλούδες.
Ρίχνω το αρωματισμένο με λεμόνι αλκοόλ στο κρύο σιρόπι και ανακατεύω καλά.
Γεμίζω ωραία μπουκάλια με το λικέρ λεμονιού.
Το λικέρ είναι έτοιμο! Το διατηρώ στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη και το σερβίρω παγωμένο.
Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν περίπου 3 λίτρα λικέρ.