ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
250 γρ. Αποξηραμένα βερίκοκα
100 γρ. Σουσάμι
50 γρ. Ηλιόσποροι
150 γρ. Κάσιους
Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
1 πρέζα Κανέλα
1 πρέζα Κάρδαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3. Προσθέτω στο μείγμα το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, την κανέλα, το κάρδαμο και ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Πλάθω τη μάζα που προκύπτει και σχηματίζω δύο λουκάνικα. τα κυλάω στο υπόλοιπο σουσάμι για να καλυφθούν εξωτερικά.
5. Τυλίγω τα λουκάνικα σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξουν και να κοπούν πιο εύκολα.
6. Το Λουκάνικο από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα είναι έτοιμο! είναι ιδανικό για να το απολαύσεις το πρωί με τσάι ή ως ένα υγιεινό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.
Χρήσιμα Tips
Ανακάτεμα: Φρόντισε να ανακατέψεις τους ζεστούς ξηρούς καρπούς αμέσως με το μείγμα των φρούτων. Η ζέστη θα βοηθήσει τα υλικά να δέσουν καλύτερα.
Τριψίματα: Μην αφήσεις το μπλέντερ να δουλέψει για πολλή ώρα συνεχόμενα για να μην ζεσταθούν τα υλικά και βγάλουν τα έλαιά τους. Κάνε μικρά διαλείμματα.
Υφή: Αν το μείγμα σου φαίνεται πολύ ξηρό, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγο ακόμα σουσάμι ή ξηρούς καρπούς.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.
Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 10-15 λεπτά (για το ψήσιμο των ξηρών καρπών).
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 25-30 λεπτά.
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος Ψύξης: 2-3 ώρες.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Λουκανικόπιτες
Υλικά
1 κύβο μαγιά
200 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι,
1 αυγό,
200 γρ γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διελύσα 1 κύβο μαγιά σε 200 ml χλιαρό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω αλεύρι, προσθέτω αυγό, γιαούρτι, αλάτι και ελαιόλαδο, ρίχνω τη μαγιά και ζυμώνω μια μαλακή ζύμη.
Το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Χώρισα τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη Χώρισα τη μισή ζύμη σε 10 ίσα μέρη.
Ανοιγω το καθένα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο, έβαλα ένα ολόκληρο λουκάνικο στη μία άκρη και έκοψα την άλλη πλευρά σε λωρίδες όχι μεχρι το τελος της ζυμης
και μετά τυλίγω σε ρολό. Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα και τις υπόλοιπες μπάλες.
Τα αφήνω πάλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα αλείφω με κρόκο αυγού και τα πασπάλισα με αλάτι.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο
❤️ Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα να είστε υγιείς ❤️❤️❤️
ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова













