Συστατικά
1,8lt φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό 40 Βαθμούς
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
8 κουταλιές  βούτυρο μαλακό
1/2 φλιτζάνι καλής ποιότητας μέλι
1/2 φλιτζάνι σκόνη ζάχαρης

Οδηγίες
Τοποθετήστε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι τουλάχιστον 180 βαθμούς αλλά κάτω από 190 βαθμούς.
Τοποθετήστε ζεστό νερό, μαγιά και ζάχαρη σε μπολ με αναμίκτη που έχει προσαρτημένο ένα γάντζο ζύμης και αφήστε να καθίσει για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.


Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μίξερ βάσης, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.

Ανακατεύουμε έως ότου η ζύμη δεν κολλάει στις πλευρές του μπολ, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Με πολύ αλευρωμένα χέρια, αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και σχηματίστε μια μπάλα πάνω σε μια λαδόκολα.


Κόψτε μικρά κομμάτια ζύμης και σχηματίστε σε πιτάκια 6 εκ. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια.

Προσεκτικά βάλτε τα κομμάτια της ζύμης σε καυτό λάδι, σε παρτίδες. Οχι πάνω από 3 ή 4 κάθε φορά. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσήσουν και να είναι φουσκωμένα σε κάθε πλευρά.

Αφαιρέστε από το καυτό λάδι και τοποθετήστε το σε μία λαδόκολα. Απλώστε αμέσως το βούτυρο και το μέλι πάνω από κάθε κομμάτι.

Πασπαλίστε με ζάχαρη σε σκόνη εάν είναι επιθυμητό.

Credit to picky-palate

Προηγούμενο άρθροΕίδη Κουζίνας
Επόμενο άρθροΚυπριακές τραγανές μπουκίτσες αμυγδάλου!