Τηγανίτες με ζαχαρη ή και μέλι

Δεν χρειάζεσαι να φουσκώσουν, οπότε θα πρέπει να γίνουν μόνο με μαγιά

Υλικά

250 αλεύρι 00
150 γρ νερό χλιαρο
8 γρ μαγια
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για γαρνίρισμα
Γίνεται με το ΄χερι χωρίς μίξερ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, δουλεύουμε αρχικά με ένα
κουτάλι και μετά όταν είναι σχεδόν σκληρό προσθέτουμε το λάδι και δουλεύουμε με τα χέρια να έχουμε μια σφιχτή
και ελαστική ζύμη

Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια εργασίας και κοψτε κομμάτια των 70 γρ. (με αυτή τη δόση φτιάχνονται 6 τηγανίτες)
Οταν κόψετε τα κομμάτια δώστε τους σχήμα μπάλας και τοποθετήστε την στο τραπέζι, προσπαθήστε να θυμάσε πως έκανες την πρώτη, έτσι κάνετε τη δεύτερη, τρίτη κ.λπ., Η πρώτη θα έχει λίγα δευτερόλεπτα να ξεκουραστεί 😁
Μετά με τα χέρια σας πιέστε κάθε μπάλα έτσι ώστε να ισιώσει ελαφρά από το κέντρο προς τα έξω αφήνοντας την άκρη πιο χοντρή

Ζεσταίνετε το λάδι, όχι πολύ καυτό, τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει μετά τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τα ντόνατς, οι τηγανίτες οτιδήποτε τηγανητό την επόμενη μέρα χάνουν την απαλότητά τους,
αλλά απλώς τα ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο και όλα επιστρέφουν ως φρεσκοφτιαγμένα ❣️😋

Michela Guerra

Προηγούμενο άρθροΚλέφτικο κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΣαγανάκι με φέτα και πιπεριά…Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με γεύση από Ελλάδα.