Υλικα

120γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα ή ότι άλλο θέλετε κομμένο σε κομματάκια
200γρ μακαρόνια (κοχύλια, πέννες ή ότι άλλο θέλετε)
60γρ βούτυρο
60γρ αλεύρι
230γρ τσένταρ τυρί τριμμένο
620ml γάλα
Τριμμένη παρμεζάνα
Μπαχαρικά της προτιμησής σας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζετε τα μακαρόνια και τα βράζετε για περίπου 8 με 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε μέσα σε ένα πυρέξ. Σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το τσένταρ και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!

H Συνταγή είναι της κας Elena Psillia