Υλικά

για το κέικ:

4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml ηλιέλαιο
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
250 γρ. φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)
2 βανίλιες
Ξύσμα από 4 μανταρίνια

για το σιρόπι:

400 γρ. ζάχαρη
350 ml νερό
350 ml χυμός μανταρινιού
2-3 φλούδες μανταρινιού

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ χτύπησα με μίξερ τ’ αυγά με την ζάχαρη ν’ αφρατέψουν.
Πρόσθεσα το γιαούρτι στραγγιστό, ηλιέλαιο και την μαργαρίνη που είχα λιώσει.
Συνέχισα με το σιμιγδάλι ψιλό και φαρίνα με 1 φακ.μπέικιν( κοσκινισμένα).
Τέλος έβαλα τις βανίλιες και ξύσμα από 4 μανταρίνια.
Ανακάτεψα απαλά με μαρίζ.Λάδωσα καλά ένα ταψί 30 εκ. και το πασπάλισα με σιμιγδάλι.
Έριξα το μείγμα και έψησα στους 170 β.αέρα μέχρι να ροδίσει καλά,εμένα μου πήρε μισή ώρα περίπου.
Έφτιαξα το σιρόπι σε μια κατσαρόλα με ζάχαρη, νερό,350 ml. χυμό μανταρινιού και 2- 3 φλούδες μανταρινιού.
Έβρασα για 5 λεπτά. Μόλις έβγαλα το γλυκό από το φούρνο, έτσι καυτό όπως είναι του ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι… χλιαρό όμως να είναι το σιρόπι.
Το σκέπασα μ’ ένα δίσκο και το αφήσα τουλάχιστον 5 -6 ώρες να τραβήξει το σιρόπι του.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου