Μελιτζάνες στο φούρνο με Τυρί
Συστατικά
4 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ντομάτες στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, πράσινα και λευκά, κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τυρί ricotta ή ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
1 1/2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
ηλιέλαιο
1/4 φλιτζάνι νερό
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε και κόψτε στην μέση τις μελιτζάνες.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 7-8 λεπτά σε κάθε πλευρά (μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λάδι). Τοποθετήστε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τριμμένες ντομάτες, 1/4 φλιτζάνι νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μεσαία χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το τυρί ricotta ή ανθότυρο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι πιπερι, τοποθετήστε την σάλτσα ντομάτας στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Ρίξτε την μισή της σάλτσας ντομάτας σε ένα ταψί ψησίματος 20χ30 εκ.
Κόψτε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στην μέση και τοποθετήστε τις, επικαλύπτοντας την σάλτσας ντομάτας και πασπαλίστε με 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.
Καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα και το υπόλοιπο μοτσαρέλα.
Τοποθετήστε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάει παντού, περίπου 20-25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: cookingandcooking.com