Η μηλόπιτα με κρέμα είναι ένα γλυκό που αγαπώ ιδιαίτερα, καθώς συνδυάζει την αφράτη ζύμη με την πλούσια, βελούδινη κρέμα πατισερί και τη γεύση των ζουμερών μήλων. Είναι ένα γλυκό που γεμίζει το σπίτι με υπέροχα αρώματα και προσφέρει μια μοναδική απόλαυση σε κάθε μπουκιά, γι’ αυτό σου προτείνω να τη φτιάξεις κι εσύ. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά ξεχωριστή και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σου, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα.


Υλικά για τη Μηλόπιτα

για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι “00”
  • 3 ολόκληρα αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 2 κίτρινα μήλα
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

για την Κρέμα Πατισερί:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 κρόκους αυγών
  • 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. βούτυρο

Αναλυτική Εκτέλεση της Συνταγής

Προετοιμασία της Κρέμας Πατισερί

Ξεκινάω φτιάχνοντας την κρέμα, για να προλάβει να κρυώσει και να σφίξει. Σε χαμηλή φωτιά, βάζω τα 700 γρ. γάλα μαζί με τη βανίλια και όλη τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει μια μικρή βράση.

Σε ένα μπολάκι, χτυπάω καλά στο χέρι τα 300 γρ. γάλα που περίσσεψαν, το κορν φλάουρ και τους κρόκους των αυγών. Ενσωματώνω αυτό το μείγμα στο ζεστό γάλα και προσθέτω αμέσως το βούτυρο. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει καλά η κρέμα. Μόλις δέσει, την αφήνω να κρυώσει και τη βάζω σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη χρησιμοποιήσω μετά.

Παρασκευή της Ζύμης και Συναρμολόγηση

Κόβω τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το μασκαρπόνε και συνεχίζω το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνω αργά-αργά το γάλα και το ηλιέλαιο.

Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνω στο μείγμα πολύ προσεκτικά, ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, βάζω μέσα στη ζύμη τα κομμάτια του μήλου.

Ετοιμάζω το ορθογώνιο ταψί (26 x 22 εκ.) στρώνοντάς το με λαδόκολλα. Ρίχνω τη ζύμη στο ταψί και την ισιώνω καλά. Διακοσμώ την επιφάνεια με την κρέμα πατισερί, φτιάχνοντας λωρίδες μέχρι να τελειώσει.

Ψήνω τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στη λειτουργία του στατικού, στους 170°C.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 45-50 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: Ψύξη κρέμας (τουλάχιστον 1 ώρα)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες


Χρήσιμα Tips για την Μηλόπιτα με Κρέμα

Το μασκαρπόνε στη ζύμη κάνει τη μηλόπιτα απίστευτα αφράτη και δίνει μια πλούσια υφή που θα λατρέψεις.

Για να γίνει η κρέμα σου βελούδινη, θυμήσου να ανακατεύεις συνεχώς όταν προσθέτεις το μείγμα με τους κρόκους και το κορν φλάουρ.

Μπορείς να πασπαλίσεις την επιφάνεια της μηλόπιτας με λίγη κανέλα πριν το ψήσιμο, για έξτρα άρωμα.

 

Καλή επιτυχία