Μηλόπιτα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το κλασικό γλυκό με μήλο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να υποδεχτείτε τις μέρες του φθινοπώρου. Αφήνει τη γλυκόξινη γεύση των μήλων να λάμψει. Αυτή η απλή τούρτα συνδυάζεται και αποδεικνύεται υπέροχη. Είναι μια συνταγή στην οποία θα φτιάξετε ξανά και ξανά. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη (Κέικ):
- Αλεύρι: 2 φλιτζάνια
- Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού
- Αλάτι: πρέζα
- Ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου): 110 γρ.
- Ζάχαρη: 2/3 φλιτζάνι
- Αυγά: 3
- Βανίλια: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Φλούδα λεμονιού (τριμμένη): 2 κουταλάκια του γλυκού
- Γάλα: 2/3 φλιτζάνι
Για τα μήλα:
- Μήλα (ξεφλουδισμένα και αποφλοιωμένα): 4 ή 5
- Χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
- Καφέ ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας (για την επικάλυψη)
Για την επικάλυψη:
- Άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 20-22 εκ.
Κόψτε τα μισά μήλα σε μικρά κομμάτια. Κόψτε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες. Ρίξτε το καθένα στο δικό του μπολ με λίγο από το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες και ελαφρύ. Ρίχνετε και χτυπάμε τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα λεμονιού.
Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια και προσθέστε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο.
Με το μίξερ να συνεχίζει να λειτουργεί, προσθέτουμε το 1/3 του μείγματος αλευριού. Αφού ενσωματωθεί πλήρως, προσθέστε το μισό γάλα, έπειτα άλλο 1/3 του αλευριού, το υπόλοιπο γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι, επιτρέποντας σε κάθε προσθήκη να ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Σταματάτε το μίξερ κατά διαστήματα και ξύνετε τις άκρες με μια σπάτουλα για να εξασφαλίσετε ένα λείο μείγμα. Η ζύμη για τη Μηλόπιτα πρέπει να είναι λεία.
Αφαιρέστε το μπολ από τη βάση του μίξερ και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε τα ψιλοκομμένα μήλα στο μείγμα. Απλώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί και ισιώστε την κορυφή.
Τοποθετήστε τις φέτες μήλου τακτοποιημένα σε ομόκεντρους κύκλους πάνω από τη ζύμη. Ρίξτε ομοιόμορφα την καστανή ζάχαρη πάνω από τις φέτες μήλου.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 50 έως 60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά η κορυφή και μια οδοντογλυφίδα τρυπημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε την Μηλόπιτα με άχνη ζάχαρη και στη συνέχεια σερβίρετε φέτες με μια κουταλιά σαντιγί και ζεστό καφέ. Καλή Απόλαυση.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Ψήσιμο): 50-60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 70-80 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για την ψύξη και το σερβίρισμα).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για απλή καστανή ζάχαρη, μπορείς να αναμείξεις 1 κουταλιά της σούπας κανέλα με την καστανή ζάχαρη πριν την πασπαλίσεις πάνω από τα μήλα.
Για να γίνει η Μηλόπιτα πιο τραγανή, μπορείς να προσθέσεις 1/4 φλιτζανιού τριμμένα αμύγδαλα στη ζύμη μαζί με τα ψιλοκομμένα μήλα.
Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι πραγματικά σε θερμοκρασία δωματίου για να χτυπηθεί σωστά με τη ζάχαρη, δημιουργώντας μια αφράτη βάση για το κέικ. Αυτό είναι το μυστικό για μια αφράτη Μηλόπιτα. Δες ιδέες για συνταγές για κέικ.
Σχετικές Συνταγές
Προτάσεις από το xrysoskoufaki.gr








