Υλικά
1 φλυντζανι χυμο πορτοκαλι φρεσκο η γαλα αμυγδαλου
2 φλ αλευρι
2 κανονικα κουταλακια μπαικιν
3/4 φλ ζαχαρι
Μια πρεζα αλατι
1/4 φλ λαδι
1 βανιλια
Λιγο ροδονερο
Εκτέλεση
Αφου την φτιαξουμε ειναι πηχτος χυλος βαζουμε σε ταψι την μιση ζυμη και την ψηνουμε λιγο να παρει χρωμα προσθετουμε τα ψημενα μηλα και
απο πανω την υπολοιπη ζυμη…πασπαλιζουμε με αμυγδαλα και ψηνουμε στους 175β
Αν θελουν καποιοι να προσθεσουν αλευρι και να την κανουν λιγο σφιχτη θα την κανετε στον τριφτη στο χοντρο μερος!
Αφου κρυωσει αλειψτε με λιγη αραιωμενη μαρμελαδα!!!
για τα Μηλα
Τα καθαριζω και τα βαζω σε νερο με λεμονι..μετα τα στραγγιζω τα ραντιζω με λιγο κονιακ…και τα βαζω στην φωτια να ψηθουν με λιγη ζαχαρη 1 βανιλια και στο τελος λιγη κανελλα!
Αν τα μηλα εχουν νερακι στο τελος βαλτε διαλυμενο λιγο κορν φλαουαρ τα κανει πιο ωραια!!!
H Συνταγή είναι της κας Ελενη Νιοκκα