Η συνταγή σας για Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες μοιάζει για λίγο μπελαλίδικη συνταγη αλλά όμως δεν ειναι αντιθέτως είναι νόστιμη και εύκολη! Ας δούμε τα βήματα:
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι), κομμένο σε φέτες
Αλεύρι για αλεύρωμα
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας αγνό βούτυρο
3 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κονσέρβα ντοματάκια concassé
Αλάτι και πιπέρι
2-3 δαφνόφυλλα
2-3 γαρύφαλλα
1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας
Εκτέλεση:
Αλευρώστε το μοσχάρι και σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σκεπάστε το μοσχάρι με νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει.
Τσιγαρίστε τις μελιτζάνες σε ηλιέλαιο, δύο δύο σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεστάνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για λίγο.
Προσθέστε το μπαχάρι, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα και γαρύφαλλα.
Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας.
Αφήστε να πάρει μια βράση, ρίξτε το κρέας και μετά από 5 λεπτά τις μελιτζάνες.
Προσθέστε όσο ζωμό χρειαστεί για να καλύψετε το φαγητό.
Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.
H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μοσχάρι κοκκινιστό με λαχανικά
Η Συνταγή είναι από την υπέροχη σελίδα Cooking Routes
Υλικά
1 kg μοσχάρι σπάλα ή σπαλομίτα κομμένο σε μερίδες
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 ξύλο κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
150 gr κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Φαγητό που τρώγεται όλες τις εποχές.
Εκτέλεση
1 βήμα. Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.(Αν χρειαστεί λάδι κατά τη διάρκεια του σωταρίσματος προσθέτουμε)
2 βήμα. Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί ώστε να είναι τελείως στεγνά και τα αλατοπιπερώνουμε απο όλες τις πλευρές.
3 βήμα. Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απο όλες τις πλευρές και το αποσύρουμε.
4 βήμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
5 βήμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το ξύλο κανέλας και μόλις μυρίσει βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας για μισό λεπτό.
6 βήμα. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε την ντομάτα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα τηγανισμένα λαχανικά και το κρέας χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα.
Σημειωση
Αν δούμε ότι έχει πολύ νερό, μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να δέσει η σάλτσα. Καλή σας όρεξη!
Η Συνταγή είναι από την υπέροχη σελίδα Cooking Routes