Το Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες είναι ένα κλασικό φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το οικογενειακό τραπέζι. Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο πλούσια γεύση, με το κρέας να είναι τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε ένα υπέροχο γεύμα!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες
Το Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κλασικά φαγητά, που μου θυμίζει τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Η σάλτσα του είναι βελούδινη, το κρέας του τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα και οι πατάτες απορροφούν όλη τη νοστιμιά. Είναι ένα πιάτο που πάντα γίνεται υπέροχο!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο μοσχάρι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. Μοσχαρίσιο ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι Λευκό κρασί
- 2 Φύλλα δάφνης
- 3-4 Πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 Φλιτζάνια Νερό (περίπου)
Για τη σάλτσα:
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
- Λίγος ζεστός ζωμός από την κατσαρόλα
Instructions
Σε μια κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο, σοτάρω κομμάτια ποντικιού. Το γυρίζω από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και μετά προσθέτω ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύω συνεχώς και μόλις το κρεμμύδι ροδίσει, σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
Παρασκευή φαγητού
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνω νερό ώστε να σκεπαστεί καλά το κρέας. Ρίχνω δύο δαφνόφυλλα, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτω πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγο επιπλέον νερό εάν χρειάζεται. Σιγοβράζω για άλλη μισή ώρα.
Σε ένα μπολάκι διαλύω κορν φλάουρ με ζωμό από το κρέας. Στίβω λεμόνια, ανακατεύω και το ρίχνω μέσα στο φαγητό μου. Αφήνω πέντε λεπτά να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα μου.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέας: Το σοτάρισμα του κρέατος σε καλά καυτή κατσαρόλα είναι το μυστικό για να σφραγιστούν οι χυμοί του και να μείνει τρυφερό.
- Σάλτσα: Για να δέσει σωστά η σάλτσα, είναι σημαντικό να διαλύσεις το κορν φλάουρ σε κρύο ή χλιαρό υγρό πριν το προσθέσεις στην κατσαρόλα.
- Επιλογή κρέατος: Το ποντίκι είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί έχει κολλαγόνο που το κάνει πολύ μαλακό κατά το σιγανό βράσιμο.










