Συστατικά
1-1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
χυμό από 3 λεμόνια
2 κσ αποξηραμένη ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κσ φρέσκο θυμάρι (προαιρετικό)

Οδηγίες
Ξεκινήστε κόβοντας το κρέας σε κομμάτια. Σκουπίστε το κρέας με χαρτοπετσέτες. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε (υψηλή φωτιά), μέχρις ότου το κρέας γίνει καφέ και καβουρδισμένο σε όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίξτε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, την ρίγανη και αρκετό ζεστό νερό για να καλύψετε το κρέας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω και σιγοβράστε με το καπάκι για τουλάχιστον 1-1,5 ώρες.
Σερβίρετε με πατάτες πουρέ, ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές. 

Καλή Απόλαυση