Μοσχάρι στην κατσαρόλας με κόκκινο κρασί
Συστατικά
Εξυπηρετεί 2-3 άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
120g μπέικον χωρίς καπνιστό
500g μοσχάρι κρέας (ελια) κομμένο σε μπουκίτσες
2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 100 γραμμάρια
2 σκελίδες σκόρδου
400g πατάτες πλυμένες και κομμένες
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1/2 θυμάρι και 1 φύλλο δαφνης
1 κύβος Κνορ βοδινού σε 400-500 ml βραστό νερό
500 ml κόκκινου κρασιού
Τσίμπημα αλάτι και πιπέρι
Ενδεχομένως 2 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ
Εκτέλεση
Ξεφλουδίσετε τα καρότα.
Κόψτε τα άκρα από τα καρότα και ψιλοκόψτε σε φέτες πάχους μισού εκατοστό.
και αφήνω στην άκρη.
Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο σκόρδο. Αφήνω στην άκρη.
Ξεφλουδίστε και τεμαχίστε το λευκό κρεμμύδι εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο κρεμμύδι. Αφήνω στην άκρη.
Πλένουμε τις πατάτες κάτω από την κρύα βρύση της κουζίνας και μετά στην σανίδα
κόβουμε κάθε πατάτα σε πιο μικρές και αφήνω στην άκρη.
Σε μια κανάτα βάζουμε το κόκκινο κρασί, και τον κύβο κνορ σε άλλη κανάτα.
Ρίξτε πάνω από 400-500 ml βραστό νερό στις κανάτες
(αλλά όχι στην κανάτα του κρασιού). Αφήνω στην άκρη.
Κόψτε το μπέικον σε μικρά τετράγωνα και αφήστε τα στην άκρη.
Στην κατσαρόλα βάλτε λίγο ελαιόλαδο, και σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το μπέικον και σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτούν.
Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το μπέικον με κουτάλι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε το κομμένο σε κύβους κρέας και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Μόλις σοταριστεί, προσθέστε το μπέικον μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες,
το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατέψετε τα πάντα μαζί και μαγειρέψτε για
ένα λεπτό.
Προσθέστε το ζωμό κνορ, κόκκινο κρασί, θυμαρι-δαφνη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί και μαγειρέψτε για άλλα λίγα λεπτά.
Μόλις μαγειρευτεί, καλύψτε είτε με καπάκι για 3 ώρες.
Ελέγχετε το φαγητό τακτικά και ανακατέψτε.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο για σερβίρισμα, ελέγξτε για να δείτε πόσα υγρά έχει.
Εάν υπάρχει πάρα πολύ υγρό, αφαιρέστε το κρέας και τα υπόλοιπα με μία τρυπητη κουταλά και
τοποθετήστε τα στα μπολ σερβιρίσματος.
Ρίχνουμε το υγρό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κορνφαλουρ.
Αφήστε να βράσει και αφήστε το υγρό να πήξει.
Μόλις πηξει, ρίξτε με το κουτάλι λίγο από το υγρό πάνω από το κρέας και τα λαχανικά.
Σερβίρετε με λίγο ζεστό ψωμί.
ΠΗΓΗ: https://www.chessieskitchen.com/