Το μοσχαράκι κοκκινιστό με μετσοβόνε είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με μία μικρή, αλλά πολύ νόστιμη πινελιά. Το κρέας γίνεται απίστευτα τρυφερό, ενώ το μετσοβόνε λιώνει μέσα στη σάλτσα, δημιουργώντας έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό. Εγώ το σερβίρω πάντα με πατάτες τηγανητές.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Ένα πιάτο με μοσχαράκι κοκκινιστό, με πλούσια σάλτσα και κύβους μετσοβόνε.

Mια υπέροχη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μετσοβόνε, ένα φαγητό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Η γεύση του μετσοβόνε απογειώνει το πιάτο, δίνοντάς του ένα μοναδικό άρωμα και μια απίστευτη γεύση. Εγώ το λατρεύω και το φτιάχνω συχνά για το κυριακάτικο τραπέζι.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Μοσχαράκι σε κύβους
  • 1/2 Κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 Πράσινη πιπεριά
  • 200 ml Πουμαρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 1 Ξερό κρεμμύδι
  • 2 Καρότα
  • 150 γρ. Μετσοβόνε σε κύβους
  • Ελαιόλαδο
  • Πατάτες για τηγάνισμα

Instructions

Σε μια χύτρα, βράζετε το μοσχαράκι για περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνετε στην άκρη μαζί με το ζουμί του.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, τα καρότα και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε το πουμαρό και τα μπαχαρικά. Έπειτα, προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνετε επίσης το ζουμάκι από το μοσχαράκι κοκκινιστό, αφού πρώτα το περάσετε από ένα σουρωτήρι. Βράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί ο ζωμός.

Τα τελευταία πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μετσοβόνε κομμένο σε κύβους. Το μοσχαράκι κοκκινιστό σερβίρεται ζεστό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μοσχαράκι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Μοσχάρι: Το κρέας που λιώνει στο στόμα είναι συνήθως από κομμάτια όπως η σπάλα ή το ποντίκι.
  • Ζουμί: Η προσθήκη του ζουμιού από το βράσιμο δίνει στο φαγητό μια απίστευτη γεύση, ενώ το στράγγισμα το κάνει πιο καθαρό.
  • Μετσοβόνε: Το τυρί μετσοβόνε προστίθεται στο τέλος, ώστε να λιώσει ελαφρά και να διατηρήσει το έντονο άρωμά του.
  • Σάλτσα: Για να δέσει καλά η σάλτσα, βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σιγοβράζει με ανοιχτό το καπάκι για τα τελευταία λεπτά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή