Μπιφτέκια σε Σνιτσελ, Μπέικον και Τυρί

Τα Μπιφτέκια με Σνιτσελ, Μπέικον και Τυρί συνδοιάζουν τρία αγαπημένα υλικά σε μια πλούσια και γευστική δημιουργία. Τα ζουμερά μπιφτέκια δένουν αρμονικά με το τραγανό σνίτσελ και το αλμυρό μπέικον, ενώ το τυρί που λιώνει από πάνω προσθέτει μια πινελιά κρεμώδους υφής.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Ο συνδυασμός των τριών υλικών δημιουργεί μια γευστική έκρηξη στο στόμα.
  • Τραγανή υφή: Το σνίτσελ προσθέτει μια ωραία αντίθεση στην υφή του μπιφτεκιού.
  • Κρεμώδης υφή: Το λιωμένο τυρί δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στο πιάτο.
  • Εύκολη προετοιμασία: Το πιάτο είναι σχετικά εύκολο στην προετοιμασία και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο κιμά για να μειώσετε τα λιπαρά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί χαμηλών λιπαρών.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά στο πιάτο για να το κάνετε πιο υγιεινό.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με μια δροσερή σαλάτα.

Συνολικά:

Το Μπιφτέκι Σνίτσελ Μπέικον Τυρί είναι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της γεμάτης γεύσης. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Βαθμολογία: 4/5

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαριού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 έτοιμα σνιτσελ
  • 8 φέτες μπέικον
  • 8 φέτες τυρί του τοστ
  • 4 ντοματίνια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το γάλα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Πλάστε 4 μπιφτέκια από το μείγμα.
  4. Τοποθετήστε ένα σνιτσελ σε κάθε πιάτο.
  5. Απλώστε ένα μπιφτέκι πάνω από κάθε σνιτσελ.
  6. Τυλίξτε κάθε μπιφτέκι μαζι με το σνιτσελ με 2 φέτες μπέικον και το δένουμε με σχοινι φουρνου.
  7. Τοποθετήστε 2 φέτες τυρί του τοστ πάνω από κάθε μπιφτέκι, σε σχήμα τριαντάφυλλου.
  8. Βάλτε ένα ντοματίνι στο κέντρο του τυριού.
  9. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να λιώσει το τυρί.
  10. Σερβίρετε ζεστά.
  11. Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

  12. Μπιφτέκια Κοτόπουλο στη σχάρα

    Τα μπιφτέκια κοτόπουλο στη σχάρα είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για να δώσετε περισσότερη γεύση στα μπιφτέκια σας, όπως πάπρικα, κύμινο, θυμάρι ή μαϊντανό. Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια με διάφορες σάλτσες, όπως τζατζίκι, γιαουρτλού, σως μουστάρδας ή σως BBQ. Είναι ιδανικά για μια άνετη βραδιά στη βεράντα με φίλους και οικογένεια.

    Υλικά:

    1 κιλό κιμά κοτόπουλου
    2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
    1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
    ρίγανη
    μαιντανό
    2 αυγά
    Λίγο ελαιόλαδο
    1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
    Λίγο σόδα(αναψυκτικό)
    αλάτι-πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα αυγά,την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και μαιντανό
    Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
    Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 150-160 γρ.
    Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤάρτα Μπισκότο 🍪🍒☕
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι που λιώνει στο στόμα με ρύζι λαχανικών: Κυριακάτικο τραπέζι με αγάπη!