Τα Μπιφτέκια με Σνιτσελ, Μπέικον και Τυρί συνδοιάζουν τρία αγαπημένα υλικά σε μια πλούσια και γευστική δημιουργία. Τα ζουμερά μπιφτέκια δένουν αρμονικά με το τραγανό σνίτσελ και το αλμυρό μπέικον, ενώ το τυρί που λιώνει από πάνω προσθέτει μια πινελιά κρεμώδους υφής.
Υλικά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαριού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 έτοιμα σνιτσελ
- 8 φέτες μπέικον
- 8 φέτες τυρί του τοστ
- 4 ντοματίνια
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το γάλα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάστε 4 μπιφτέκια από το μείγμα.
- Τοποθετήστε ένα σνιτσελ σε κάθε πιάτο.
- Απλώστε ένα μπιφτέκι πάνω από κάθε σνιτσελ.
- Τυλίξτε κάθε μπιφτέκι μαζι με το σνιτσελ με 2 φέτες μπέικον και το δένουμε με σχοινι φουρνου.
- Τοποθετήστε 2 φέτες τυρί του τοστ πάνω από κάθε μπιφτέκι, σε σχήμα τριαντάφυλλου.
- Βάλτε ένα ντοματίνι στο κέντρο του τυριού.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε ζεστά.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπιφτέκια Κοτόπουλο στη σχάρα
Τα μπιφτέκια κοτόπουλο στη σχάρα είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για να δώσετε περισσότερη γεύση στα μπιφτέκια σας, όπως πάπρικα, κύμινο, θυμάρι ή μαϊντανό. Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια με διάφορες σάλτσες, όπως τζατζίκι, γιαουρτλού, σως μουστάρδας ή σως BBQ. Είναι ιδανικά για μια άνετη βραδιά στη βεράντα με φίλους και οικογένεια.
Υλικά:
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
ρίγανη
μαιντανό
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σόδα(αναψυκτικό)
αλάτι-πιπέριΕκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα αυγά,την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και μαιντανό
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 150-160 γρ.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.Καλή απόλαυση