Αγαπάς το μοσχαράκι λεμονάτο; Το μαλακό μοσχαράκι, η πλούσια σάλτσα λεμονιού και οι απαλές ταλιατέλες δημιουργούν ένα πιάτο που θα λατρέψεις.
Υλικά:
1-1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή νουά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
Λευκό κρασί
Ζεστό νερό
2 λεμόνια, χυμός
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
Ταλιατέλες
Φρέσκο μαϊντανός (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Aλατοπιπερωνουμε κρεας και το περνάμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές .
Τρίβουμε το κρεμμύδι 🧅 και το προσθέτουμε, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε με λευκό κρασί 🍷.
Συμπληρώνω ζεστό νερό να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει!!!..( το δικό μου παραεβρασε αλλά έγινε λουκούμι 👌🏼)
Τέλος στιβω δύο λεμόνια, 🍋🍋 αφήνω για κανά δεκάλεπτο να βράσει με το κρέας.
Διαλύω σε κρύο νερό,( μισό φλιτζάνι,) το κορν Φλάουερ, και το ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύω καλά, δοκιμάζω αν θέλει αλάτι και συμπληρώνω.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze