Μοσχαράκι λεμονάτο
Η Συνταγή είναι από το Cooking Routes
Υλικά
1 kg Μοσχάρι (χτένι ή ποντίκι) κομμένο μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
χυμό απο 1-2 λεμόνια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/3 κουταλάκι του γλυκού 4 πιπέρια σε κόκκους
1/3 κουταλάκι του γλυκού κέδρος σε κόκκους
Εκτέλεση
Φαγητό για όλες τις εποχές.
1 βήμα Σε ένα γουδί βάζουμε τους κόκκους απο τα πιπέρια και τον κέδρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
2 βήμα Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε .
3 βήμα Σε τηγάνι ζεστο ρίχνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
4 βήμα Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα πιάτο.
5 βήμα Σε ζεστή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βαζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 3-4 λεπτά.
6 βήμα Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασι και το χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.
7 βήμα Όταν σωθεί το κρασί προσθέτουμε νερό μεχρι να καλυφθεί το κρέας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμα, τη ρίγανη, το ξύσμα, τα φρεσκοσπασμένα μπαχαρικά στο γουδί, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1,5 ώρα
Conclusion
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι.
Η Συνταγή είναι από το Cooking Routes