Υλικά για 4 άτομα
500 γρ μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
1/4 κγ μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κγ μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κύβο ζωμό μοσχάρι.
1/4 μπουκάλι κόκκινο κρασί (μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς αλκοόλ)
1/2 κγ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι νερό
1 μεγάλο καρότο
6 – 8 μικρές κηρώδεις πατάτες
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα μπαχαρικά και το αλεύρι με το κρέας και τα ανακατεύουμε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
(δεν χρειάζεται να ροδίσει το κρέας)
Προσθέστε το κρασί και άλλα υλικά εκτός από τα καρότα και τις πατάτες και ανακατέψτε
Σιγοβράζουμε στην εστία ή στο φούρνο για 1 1/4 ώρα
Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν όλα.
Ο χρόνος πλήρους ψησίματος είναι περίπου 2 ώρες ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κρέας σας σε κύβους
Δείτε επίσης: Κοκκινιστό κρασάτο μοσχαράκι…όλοι θα ρωτάνε τι είναι αυτό που δίνει αυτή τη γεύση
Η επιλογή των σωστών πατατών είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς δεν θέλετε να σπάσουν οι πατάτες σας στο μαγείρεμα.
Καλύτερες συμβουλές
* Αν δεν έχετε μπαχάρι ή ανάμεικτο μπαχαρικό – αντικαταστήστε το με κανέλα
* Ανακατεύουμε κάθε 20 λεπτά για να μην κολλήσει η σάλτσα
* κρατήστε την κατσαρόλα σκεπασμένη
ΠΗΓΗ: https://howtowithjanda.wixsite.com/my-site