Μπακλαβάς με ζύμη Κέικ
Απαραίτητα Υλικά:
1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά ή φύλλο κρούστας για πίτα
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεσμένο ή θρυμματισμένα καρύδια
1/2 φακ μπέικιν πάουντερ
κανέλα για γεύση
125 γραμμάρια βουτύρου + 1 φλιτζάνι λάδι
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερού
1/2 κιλό ζάχαρης
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ριχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Βάζω το μισό φύλλο κρούστας σε ένα λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και τοποθετούμε πάνω του τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβω. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ξεχωριστό μπολ και ρίχνουμε αυτό το μείγμα λαδιού πάνω από το επιδόρπιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς έως ότου η μπακλαβάς αποκτήσει χρυσό χρώμα. Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζω σιρόπι ανακατεύοντας ζάχαρη και νερό σε κατάληλο δοχείο. Βάλτε το στην φωτιά και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μετά το βρασμό. Αφαιρέστε και ρίξτε το στον κρύο μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Το άφησα να μουλιάσει καλά και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: https://receptite.online/