Ο σύζυγός μου αποκάλεσε αυτό μια επικίνδυνη απόλαυση, αλλά εννοώ ναι, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ 😋.
Τώρα τι θα χρειαστείτε:
– 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό
– 1/2 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές
– 1/2 φλιτζάνι γάλα 2% (ή γάλα Επιλογής)
– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας (ή στέβια ή κανονική ζάχαρη)
– 100 g 70% μαύρη σοκολάτα Ψιλοκομμένη
– Μπισκότα πτι μπερ (μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο είδος μπισκότων Marie, Digestive Biscuits ή
ακόμα και Cracker)
Εκτέλεση:
Στρώστε ένα ταψί ή μία φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
Φτιάξτε το Coffee Mix ανακατεύοντας τον καφέ στο ζεστό νερό και αφήστε το στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το Γάλα, τη Ζάχαρη και το Κακάο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να μην μείνουν σβώλοι, το αφήνουμε να βράσει και μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε
την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε σε μια λεία γυαλιστερή σύσταση και μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα.
Τώρα για ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
– Βουτήξτε κάθε μπισκότο στο μείγμα καφέ και στρώστε το ταψί με μια στρώση μπισκότων.
– Ρίξτε τώρα λίγη από την πουτίγκα σοκολάτας στη στρώση μπισκότου και απλώστε την ομοιόμορφα αλλά απαλά με μια σπάτουλα.
– Φτιάξτε μια άλλη στρώση ή μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και άλλη μια στρώση πουτίγκα σοκολάτας και μετά μια τελευταία στρώση μπισκότα και σοκολάτα.
– Πασπαλίστε λίγο ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς από πάνω, όπως φουντούκια, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
– Κλείστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο. Διατηρούμε στο ψυγείο και αφήνουμε το κέικ μπισκότου να δέσει για 4 με 5 ώρες.
Μπορείτε επίσης να το κρατήσετε όλη τη νύχτα.
Μόλις δέσει, ανασηκώστε προσεκτικά τις πλευρές της λαδόκολλας και βγάλτε το γλυκό μπισκότου σε ξύλο κοπής ή δίσκο.
Κόψτε το κέικ απαλά. .
😍Σερβίρετε & Απολαύστε με φίλους❤️
Follow nutritionally.stripped on Instagram for more delicious recipes