Μπισκοτογλυκό Ψυγείου είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή της Ελένης Γλύκα Νικολαΐδη, με πτι μπερ, σοκολάτα, κρέμα και μπανάνες, είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα:

  • Άνθος αραβοσίτου βανίλια (στιγμής): 1 φακελάκι
  • Κρύο γάλα: 1 ½ φλιτζάνι
  • Φυστικοβούτυρο: 3 κουταλιές της σούπας
  • Κρέμα γάλακτος 35% (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή): 250 γραμμάρια

Για το γλυκό:

  • Μπισκότα πτι μπερ: 1 πακέτο
  • Μπανάνες ώριμες (σε φέτες): 3-4

Για την επικάλυψη σοκολάτας (Γκανάς):

  • Κουβερτούρα (λιωμένη): 60 γραμμάρια
  • Άχνη ζάχαρη: 2 φλιτζάνια
  • Μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη: 2 κουταλιές της σούπας
  • Υγρή βανίλια: λίγες σταγόνες
  • Γάλα: 2 κουταλιές της σούπας
  • Πραλίνα σοκολάτας: 3 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα την κρέμα.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου βανίλια (κρέμα στιγμής) με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα με μια σπάτουλα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ, ώστε να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.

Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε. Καλύπτουμε με μια στρώση από τις φέτες μπανάνας.

Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα. Αυτό είναι το δεύτερο επίπεδο του Μπισκοτογλυκό Ψυγείου.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια τελευταία στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.

Παγώνουμε το Μπισκοτογλυκό Ψυγείου για 4-5 ώρες ή ιδανικά μια νύχτα, ώστε να σφίξει και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

**ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ**

Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία επικάλυψη.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 4-5 ώρες (ή μια νύχτα) για την ψύξη.


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για σκέτο γάλα, μπορείς να ραντίσεις τα μπισκότα με λίγο ζεστό εσπρέσο για πιο έντονη γεύση καφέ-σοκολάτας.

Για να γίνει η κρέμα πιο ελαφριά, μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό. Δες και άλλες δροσερές συνταγές με γιαούρτι για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας στην επικάλυψη, αντικατέστησε την πραλίνα με επιπλέον κουβερτούρα (περίπου 30-40 γραμμάρια). Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά.


 

Σχετικές Συνταγές 

ΠΗΓΗ: tastyday.gr