Μια συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με την απόλυτη γευστική απόλαυση!
Υλικά:
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (54-55% κακάο)
25 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό (μεσαίο)
80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη (ή λευκή ζάχαρη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πρέζα αλάτι
80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, λιώστε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σ ένα άλλο μπολ χτυπηστε το αυγό, τη ζάχαρη με χρι να ασπρισει το μειγμα .
Προσθεστε μεσα στο μειγμα αυγού το σοκολατενιο μειγμα και ανακατέψτε μ ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Κοσκινίστε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε το στο μείγμα.
Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με ένα κουτάλι, σχηματίστε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τοποθετήστε τα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε για 10-13 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια τραγανή εξωτερική επιφάνεια και ένα μαλακό, σοκολατένιο εσωτερικό.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν λίγο στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Συμβουλές:
Χρόνος ψησίματος: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο. Ελέγξτε τα μπισκότα μετά από 10 λεπτά και προσαρμόστε τον χρόνο ανάλογα.
Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κομμάτια καρύδια, σταφίδες ή σοκολάτα για μια πιο πλούσια γεύση.