Καραμελωμένη Μηλόπιτα

Yλικά

250 γραμμάρια Βιτάμ (ελάχιστα λιωμένο)
170 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλα
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

για τη ζύμη
170 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν
170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Eκτέλεση

Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26 εκατοστών απλώνουμε στη βάση το μαλακό βούτυρο (Όχι λιωμένο τελείως ελάχιστα να μαλακώσει)
Πασπαλίζουμε με τα 170 γραμμάρια ζάχαρη και με την κανέλα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα και τα τοποθετούμε κυκλικά
Προαιρετικά ρίχνουμε μία χούφτα καρύδια
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτουμε τη βανίλια το λικέρ αλεύρι και μπέικιν ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 με 45 λεπτά περίπου πάντα δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα το μείγμα αν ψήθηκε

Μετά το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε στη φόρμα 15 λεπτά να κρυώσει και μετά με μία πιατέλα από πάνω ξεφορμάρουμε προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε

καλή επιτυχία

ΠΗΓΗΜαρίνα- Αλέξης
Προηγούμενο άρθροΚορμός Μωσαικό
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο…πιο γρήγορη δεν υπάρχει