Υλικά

400 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος)
250 γρ. πατάτες
Μπαχαρικά: αποξηραμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (ή όποια άλλα μπαχαρικά προτιμάτε)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη.
Στύβουμε καλά τις τριμμένες πατάτες για να αφαιρέσουμε τα υγρά. Αυτό είναι σημαντικό για να μην γίνουν τα μπιφτέκια νερουλά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τον κιμά, τις τριμμένες και στυμμένες πατάτες και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια, δίνοντας τους το σχήμα που προτιμάμε.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι της επιλογής μας.
Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.
Γυρίζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το τηγάνισμα, σκεπάζοντας το τηγάνι με καπάκι, μέχρι να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά.

Συμβουλές
Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή μαϊντανό στο μείγμα για περισσότερη γεύση.
Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια στο φούρνο.
Εάν το μείγμα είναι πολυ υγρό προσθέστε λίγη φρυγανιά τριμμένη.