Τι θα χρειαστούμε…

500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. corn flour
4 αυγά
2 βανίλιες
2 κ. σούπας βούτυρο

Πώς θα την φτιάξουμε…
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το μισό γάλα με την ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι να ζεσταίνεται. Στο μούλτι χτυπάμε το άλλο μισό γάλα με το αλεύρι, το corn flour και τα αυγά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κρέμα από την εστία και ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, να ενσωματωθεί στην κρέμα και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώνει.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού. Ξεκινάμε από την δεξιά πάνω γωνία του ταψιού να τοποθετούμε τα φύλλα περιμετρικά, βάζοντας το μισό φύλλο μέσα στο ταψί και αφήνοντας το άλλο μισό έξω από το ταψί. Κάθε φύλλο που τοποθετούμε, το βρέχουμε με λιωμένο βούτυρο, στο μέρος που είναι μέσα στο ταψί, όχι σ΄αυτό που βρίσκεται εκτός. Εκεί θα ρίξουμε αργότερα.
Το τρίτο φύλλο το τοποθετούμε στην δεξιά πλευρά του ταψιού, μισό μέσα, μισό έξω όπως είπαμε. Βουτυρώνουμε.
Συνεχίζουμε τοποθετώντας το επόμενο στην κάτω δεξιά γωνία του ταψιού και πάει λέγοντας καθώς τοποθετούμε τα φύλλα γύρω γύρω και πάντα βουτυρώνοντάς τα, ανάμεσα. Τα δύο τελευταία φύλλα τα κρατάμε.
Το ένα από τα δύο που κρατήσαμε το τοποθετούμε μέσα στο ταψί ολόκληρο.
Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ξεκινάμε να διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, ξεκινώντας από το τελευταίο που τοποθετήσαμε.

Διπλώνουμε μέσα και τις γωνίες που εξέχουν. Σε κάθε δίπλωμα, βουτυρώνουμε.
Αφού έχουμε διπλώσει όλα τα φύλλα, το τελευταίο που κρατήσαμε το διπλώνουμε στη μέση και το τοποθετούμε στην επιφάνεια.
Βουτυρώνουμε καλά όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις ή στους 160C στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από το φούρνο και την σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Αναποδογυρίζουμε το ταψί έτσι ώστε να πέσει η μπουγάτσα στην λαδόκολλα και την τοποθετούμε πάλι στο ταψί. Ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Όταν είναι έτοιμη, την κόβουμε κομματάκια και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Φωτογραφίες της εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στο cookeatup.com

Προηγούμενο άρθροΠίτες Γεμιστές με κοτόπουλο (Κοτοπιταράκια)
Επόμενο άρθροΗ υγρή Σοκολατόπιτα