Σπανακοτυρόπιτα!!!

Υλικά:
800 γραμ.σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
2-3 πράσσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γραμ. τυρί φέτα
1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κούπα του τσαγιού τραχανά γλυκό
Λίγο αλάτι.

Για 9 φύλλα χρειάζονται:
Αλεύρι 350-400 γραμ.
1 κ σ.ξύδι
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1/1 κ.γ.αλάτι
Νερό χλιαρό περίπου 200-250 γραμ.

Εκτέλεση:

1)Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι,κάνω μια μικρή λακουβίτσα και προσθέτω εκεί όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό,το οποίο προσθέτω σιγά σιγά. Υπάρχει πιθανότητα να μην το χρησιμοποιήσω όλο.
2)Ζυμώνω με το χέρι για 5 λεπτά περίπου. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκόλλα εύκολα από τα πλαϊνά του μπολ ,είναι εύπλαστη,μαλακή και δεν κολλά στο χέρι.
3) Σκεπάζω τη ζύμη με πετσέτα κουζίνας και την αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα,σε ένα ζεστό σημείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζω τη γέμιση.
4) Πλένω καλά το σπανάκι.Κόβω σε ροδέλες το πράσσο και ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
5) Σε μια κατσαρόλα ρίχνω 1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο και τα σωτάρω όλα μαζί.Στο τέλος ρίχνω 1/2 κούπα του τσαγιού τραχανά γλυκό να τραβήξει τα υγρά,και τέλος λίγο αλατάκι.

6) Πίσω στη ζύμη.
Κόβω σε εννιά μέρη τη ζύμη και ανοίγω κάθε μέρος με τον πλάστη σε φύλλο.
Αλεύρωνω τον πάγκο για να μην κολλάει το ζυμάρι και πασπαλίζω επίσης και με λίγο αλεύρι και τον πλάστη.
7)Ανοίγω το φύλλο σε διάμετρο μεγαλύτερη κατά μερικά εκατοστά από το ταψί που θα ψήσω την πίτα.
8) Αλείφω με καλαμποκέλαιο την βάση του ταψιού και στρώνω το πρώτο φύλλο.
Προσθέτω το δεύτερο φύλλο το αλείφω.
Προσθέτω το τρίτο φύλλο το αλείφω και βάζω την μισή την γέμιση.
Προσθέτω το τέταρτο φύλλο το αλείφω το πέμπτο το αλείφω,το έκτο το αλείφω και βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
9)Προσθέτω το έβδομο το αλείφω,το όγδοο το αλείφω,και το ένατο το αλείφω, χαράζω την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι,την ραντίζω με λίγο νερό, και την πασπαλίζουμε με λίγο τυρί φέτα(προαιρετικά).
10)Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά ως το μέχρι η πίτα να ψηθεί και να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή αυτή μας δόθηκε από την κα Ελένη Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΑρακάς λαδερός κοκκινιστός!!!
Επόμενο άρθροΚαφές και κέικ για ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας!