Ετοιμάζουμε ζουμερά μπουρέκια με κιμά! Η ζύμη είναι η πιο απλή και νόστιμη! Τα πιτάκια βγαίνουν τραγανά και έχουν πολύ ζωμό στο εσωτερικό! Είναι ένα δημοφιλές τηγανητό πιτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου, ιδανικό για σνακ ή κυρίως γεύμα! Επειδή είναι πιο νόστιμα όταν σερβίρονται με την ζεστασιά του τηγανιού, προτείνεται να φτιάχνετε μικρή ποσότητα κάθε φορά.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Prep Time
20 minutes
Cook Time
50 minutes
Total Time
1 hour 10 minutes
Ingredients
Για τη Ζύμη
-
250 γρ. - Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
125 ml - Νερό
-
0.5 κ.γ. - Αλάτι
-
1.5 - 2 κ.σ. - Λάδι (φυτικό)
Για τη Γέμιση
-
150 - 200 γρ. - Μοσχαρίσιος κιμάς (ή μείγμα)
-
1 μεγάλη - Κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο)
-
1 κ.σ. - Λάδι (φυτικό)
-
1-2 κ.σ. - Νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι (μαύρο)
Για το Τηγάνισμα
-
500 ml - Ηλιέλαιο (ραφιναρισμένο)
Instructions
Ζύμη: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (αλεύρι, νερό, αλάτι, λάδι) και ζυμώνουμε στο μίξερ ή με τα χέρια μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο, ομοιογενές, σφιχτό αλλά μαλακό κομμάτι ζύμης. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια σακούλα (ή τυλίγουμε με μεμβράνη) και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30-40 λεπτά.Γέμιση: Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι (περασμένο από τη μηχανή ή πολύ ψιλοκομμένο). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το λάδι (αν ο κιμάς δεν είναι λιπαρός). Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά υγραμένη για να βγουν τα μπουρέκια ζουμερά.Προετοιμασία Ζύμης: Χωρίζουμε τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί σε 2 ίσα μέρη. Φτιάχνουμε από το κάθε μέρος ένα ρολό και το κόβουμε σε 3 κομμάτια (σύνολο 6 κομμάτια ζύμης για 6 μπουρέκια). Πλάθουμε τα κομμάτια σε στρογγυλές μπάλες, τις πατάμε ελαφρά για να έχουμε στρογγυλή βάση και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 15-20 λεπτά σκεπασμένες με μεμβράνη ή σε σακούλα.Άνοιγμα & Γέμιση: Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε λεπτό στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 16-17 εκ. Σε μία πλευρά του κύκλου βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και την απλώνουμε, αφήνοντας 1,5-2 εκ. κενό από την άκρη. Καλύπτουμε με την άλλη μισή ζύμη (σχήμα μισοφέγγαρου), πατάμε να φύγει ο αέρας και κλείνουμε τις άκρες με πιρούνι. Προσοχή να μην πέσει γέμιση στη ραφή και να μην σκιστεί η ζύμη. Τοποθετούμε τα σχηματισμένα μπουρέκια σε δοχείο ή σε επιφάνεια λαδωμένη με λάδι.Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα στους 180-190°C. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, βάζουμε ένα ένα τα μπουρέκια (προσέξτε την θερμοκρασία γιατί είναι επικίνδυνο). Αρχικά θα πέσουν στον πάτο, θα αρχίσουν να δημιουργούν φυσαλίδες και θα επιπλεύσουν. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε.Σερβίρισμα: Βγάζουμε τα έτοιμα μπουρέκια και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως!
Έκανες αυτή την συνταγή;
Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή
Tips για τα Μπουρέκια με Κιμά
Γέμιση: Η προσθήκη νερού ή μικρής ποσότητας ζωμού στη γέμιση είναι το μυστικό για να βγουν τα μπουρέκια πολύ ζουμερά στο εσωτερικό.
Ζύμη: Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί όσο πρέπει για να ανοίγει εύκολα και πολύ λεπτή. Η λεπτή ζύμη είναι που δίνει την απίστευτη τραγανότητα.
Κατάψυξη: Μπορείτε να φτιάξετε τα μπουρέκια και να τα καταψύξετε άψητα. Όταν τα χρειαστείτε, τα τηγανίζετε απευθείας από την κατάψυξη.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:
Δες κι αυτές τις συνταγές