Burger με σάλτσα λαχανικών

Υλικά

Για το burger
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

3 μέτριες πιπεριές, (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη) συνολικού βάρους 500 γρ. περίπου
1 μεγάλο ή 2 μικρά/μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
3-4 κ.γ. πελτέ ντομάτας (ή 1κ.γ. πελτέ + κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο multi)
½ κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

για τα Burger
Χωρίζουμε τον κιμά σε 2 ίσα μέρη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας και τα πιέζουμε να πλατύνουν λίγο.
Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. ΔΕΝ αλατίζουμε μέσα τον κιμά. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι.
Σ τηγάνι ριχνουμε ελαχιστο λάδι και ψήνουμε τα 2 μπιφτέκια.
Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι, τα πατάμε απαλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα για να πάρουν σχήμα και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά.

Για την σάλτσα
Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας (ή πελτέ και κονκασέ), το νερό ή ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-15 λ επιπλέον ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα και μαλακώσουν οι πιπεριές. Αν θέλετε αρκετά βρασμένα τα λαχανικά σας προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Σερβίρουμε τα burger με την σάλτσα στο πλαι

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητη Φοκάτσια…Αυθεντική και εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΨητά δαμάσκηνα με καρύδια