Η μπριζόλα στο τηγάνι είναι μια από τις πιο γρήγορες και νόστιμες λύσεις για το τραπέζι σου. Με αυτή τη μέθοδο, θα πετύχεις ένα κρέας με τέλειο ψήσιμο και απίστευτη γεύση από τα βότανα και το βούτυρο.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτή τη ζουμερή μπριζόλα, θα χρειαστούμε:
- 1 Μπριζόλα (πάχους της επιλογής σας)
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. Μείγμα μπαχαρικών για ψητά σχάρας
- 1 Κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά, αν δεν υπάρχουν στο μείγμα μπαχαρικών)
Εκτέλεση της Συνταγής
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2. Εν τω μεταξύ, καρυκεύω τη μπριζόλα με το μείγμα μπαχαρικών για σχάρα και από τις δύο πλευρές.
3. Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέτω τη μπριζόλα, χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
4. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, γυρίζω τη μπριζόλα και περιχύνω τη σάλτσα με το βούτυρο πάνω από τη μπριζόλα.
5. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το πόσο παχιά είναι η μπριζόλα και πώς μου αρέσει το ψήσιμο.
6. Μεταφέρω τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και την αφήνω να ξεκουραστεί για 8 λεπτά πριν την κόψω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 5 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 5 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 18 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος αναμονής για το κρέας (8 λεπτά).
Χρήσιμα Tips για την Μπριζόλα
- Ξεκούραση: Το πιο σημαντικό βήμα για μια ζουμερή μπριζόλα είναι να την αφήσεις να ξεκουραστεί αφού τη βγάλεις από το τηγάνι. Έτσι, οι χυμοί θα ανακατανεμηθούν μέσα στο κρέας και δεν θα χυθούν όταν την κόψεις.
- Πάχος: Αν η μπριζόλα σου είναι πολύ χοντρή, μπορείς να την ψήσεις για περισσότερο χρόνο. Χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο κρέατος για να σιγουρευτείς ότι έχει φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.
- Γεύση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε μείγμα μπαχαρικών σου αρέσει για να δώσεις στη μπριζόλα σου τον χαρακτήρα που θέλεις.










