Πατάτες με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο

Εκτέλεση

1 κιλό πατάτες βρασμένες
———–
500 γραμμάρια κιμα μοσχαρισιο
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι, αλεσμένη κόκκινη πάπρικα
———–
600 ml κρέμας γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κγ ζάχαρη
1 κγ Αλάτι, 1/2 κγ πιπέρι, 1 κγ κάρυ, κόκκινο πιπέρι
————
80 γραμμάρια τυριού τσένταρ
ντομάτα
————-
Φούρνος 200 °
30 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ πάχος.
Λαδώνουμε το πυρεξ και στρώνουμε τις πατάτες στην βάση

και απο πάνω τον κιμά και τον απλώνουμε


Στρώνουμε δεύτερη στρώση πατάτας και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το λαδι, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε να αρχίσει να γίνεται σαν κρέμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα συρμα χειρός.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι κάρυ και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμελ και βγάζει φουσκάλες.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε την μπεσαμελ πάνω απο τις πατάτες και απλώνουμε το τυρί.
Πασπαλίζουμε με λιγο παπρικα και στρώνουμε τις ντομάτες.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο στους 200 ° για 30 λεπτά και ετοιμοοοοοοοοοοο

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΜαλακά ψωμάκια τυριού
Επόμενο άρθροΧιονισμένα αφράτα κουλουράκια…