Μπριζόλες στο τηγάνι με πατάτες φουρνου
2 μπριζόλες rib eye
100 γραμμάρια βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
δενδρολίβανο
λάδι
άλας
πιπέρι
πατάτες φούρνου σε ένα τηγάνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και απο τις πλευρες και τις αφήνουμε λίγο να τραβήξουν το αλάτι.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λίγο λαδι και βάζουμε τις μπριζόλες να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Μετα προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, και το δενδρολίβανο
αφήνουμε να μαγειρευτούν και με ένα κουτάλι ρίχνουμε υγρά και πάνω στις μπριζόλες να ψηθούν.
Βγάλτε σε ένα πιάτο και αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά
Πατάτες φούρνου με καρυ
Υλικα
3 μεγαλες πατατες κομμενες σε κυβους
χυμο απο 1/2 λεμονι
χυμο απο 1/4 πορτοκαλι
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/2 γεματη κουτ.σουπας καρυ
1/2 κουτ.σουπας μελι
1/2 κοφτο κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
αλατι
πιπερι
ριγανη
1/2 κουπα ελαιολαδο
λιγο βιταμ
Εκτελεση
Πλενουμε,καθαριζουμε,κοβουμε τις πατατες και τις βαζουμε σε ενα μικρο ταψακι απλωτες.
Ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατεουμε καλα με τα χερια μας,βαζουμε απο πανω το βιταμ σε κομματακια.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 1 ωρα και 15-30 λεπτα ή μεχρι να ειναι μαλακες απο μεσα και καλαμελωμενες απ’εξω.