Αυτά τα μπριός είναι αφράτα και νόστιμα μία τέλεια επιλογή για πρωινό ή με τον καφέ σας.
Γεμίστε τα με το αγαπημένο σας γλυκό του κουταλιού, όπως φράουλα, βερίκοκο ή σύκο, για μια γλυκιά και απολαυστική εμπειρία.

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
65 γραμμάρια αγνό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 αυγό, για άλειμμα
Λίγο νερό (για να αραιώσετε το αυγό)
Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας (φράουλα, βερίκοκο, σύκο, κτλ.)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χωρίστε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη.

Πλάθετε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαλάκι και ανοίξτε το με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού στην ακρη κάθε φύλλου.

Μπριός με γλυκό του κουταλιού
Μπριός με γλυκό του κουταλιού

Διπλώστε το φύλλο στη μέση και κλείστε καλά τις άκρες για να δημιουργήσετε ένα μπριός.

Μπριός με γλυκό του κουταλιού
Μπριός με γλυκό του κουταλιού

Τοποθετήστε τα μπριός σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σκεπάστε τα μπριός με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
Ανακατέψτε το αυγό με λίγο νερό και αλείψτε τα μπριός.

Μπριός με γλυκό του κουταλιού
Μπριός με γλυκό του κουταλιού

Ψήστε τα μπριός για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα μπριός να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροKοτόπιτα της Β.Ηπείρου
Επόμενο άρθροΜανιτάρια φούρνου με τυρί: Πλούσια γεύση, εύκολη συνταγή!