Μυζηθρόπιτες με μέλι
Υλικά
Για τη Ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ μαστίχας ή πρέζα αλεσμένη μαστίχα
Ξύσμα λεμονιού (1/4 κουταλάκι του γλυκού)
Γέμιση Μυζήθρας
900 gr Μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ μαστίχας ή πρέζα αλεσμένη μαστίχα
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Συνδυάστε το μείγμα της Μυζήθρας και αφήστε το στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τη ζύμη.
Για τη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και τα μπαχαρικά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μίξερ ή στο χέρι. Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτή πλάκα πασπαλίζοντας την με αλεύρι και ανοίγοντάς την συνέχεια.
Κόψτε το σχήμα σε κύκλους ή τετράγωνα ή ακόμα και τρίγωνα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση μυζήθρα. Αλείψτε την άκρη της ζύμης με λίγο νερό να σφραγιστεί.
Στη συνέχεια, διπλώστε το επάνω στρώμα της ζύμης για να συναντήσει τις άκρες. Πιέστε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας γύρω από κάθε κομμάτι. Τσιμπήστε τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανοίγματα ή κενά. Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε τις
άκρες. Αφήνουμε στην άκρη τα κομμάτια.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε φυτικό λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε 2-3 κομμάτια τη φορά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ροδίσει, αφαιρούμε τα πουγκιά και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε στο πιάτο σας και περιχύστε το θυμαρίσιο μέλι
και την κανέλα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Απολαυστε τες!!
ΠΗΓΗ: Cook Like a Karpathian